Acupunctuur

Acupunctuur is een van de onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) waarbij kleine naaldjes geplaatst worden op specifieke punten op het lichaam (de acupunten). Deze Oosterse geneeswijze is al duizenden jaren oud.  De acupunctuurpunten waarop de naaldjes worden geplaatst liggen op energiebanen die door en rond het lichaam lopen. Dit zijn de zogeheten meridianen. In totaal ligger er op je lichaam in totaal 365 acupunctuurpunten. Op deze meridianen liggen verschillende punten die zijn verbonden met verschillende delen van het lichaam. Hierdoor kunnen diverse klachten, kwalen en aandoeningen door het plaatsen van naaldjes op specifieke punten worden behandeld. Want door deze acupunctuurpunten aan te prikken kan een blokkade in je energiehuishouding worden opgeheven doordat energie en bloed weer in beweging komt.

Naast dat acupunctuur specifieke klachten kan behandelen door bijvoorbeeld meer energie naar het klachtgebied te leiden of door energieblokkades op te heffen, kan zij tevens het algehele energieniveau en de weerstand verbeteren.

Acupunctuur werkt ook preventief

Omdat acupunctuur ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam verbetert en het immuunsysteem optimaliseert, heeft acupunctuur naast een specifieke genezende werking, ook een preventieve werking op toekomstige klachten. Het versterken van het immuunsysteem kan met name voor ouderen zeer fijn zijn, omdat zij van zichzelf vaak een wat lagere weerstand hebben.

Maak bij mij in Leiden een afspraak
Neem contact met mij op als je vragen hebt! Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder!